Nedir.Org
Soru Tara Cevapla Giriş


Cevap Ara?

14.756.348 den fazla soru içinde arama yap.

Sorunu Tarat
Kitaptan resmini çek hemen cevaplansın.

Türklerin kullandığı takvimler kodlama

Türklerin kullandığı takvimler kodlama sorusunun cevabı için bana yardımcı olur musunuz?

Bu soruya 1 cevap yazıldı. Cevap İçin Alta Doğru İlerleyin.
    Şikayet Et Bu soruya 0 yorum yazıldı.

    İşte Cevaplar


    Zeus

    • 2023-12-22 06:10:03

    Cevap : KODLAMA: O HACERiM

    TÜRKLERİN KULLANDIĞI TAKVİMLER:
    1. Oniki Hayvanlı Türk Takvimi
    2. Hicri Takvim
    3. Celali Takvimi
    4. Rumi Takvim
    5. Miladi takvim
    Türkler, tarih boyunca farklı takvim sistemlerini kullanmıştır. Bu takvimler, Türklerin yaşadıkları coğrafya, kültürel özellikleri ve dini inançları gibi faktörlerden etkilenmiştir.

    Türklerin kullandığı takvimlerin başlıcaları şunlardır:

    1. Onlu Takvim: Türklerin en eski takvim sistemidir. Bu takvimde, yıl 10 aya bölünmüştür. Her ay 30 gündür. Yılbaşı, ilkbaharın başlangıcına denk gelir.
    2. 12 Hayvanlı Takvim: Türklerin en yaygın olarak kullandığı takvim sistemidir. Bu takvimde, yıl 12 aya bölünmüştür. Her ay 29 veya 30 gündür. Yılbaşı, ilkbahar ekinoksuna denk gelir. Her yıla bir hayvan adı verilmiştir. Bu hayvanlar sırasıyla şunlardır:
      Sıçan
      Öküz
      Kaplan
      Tavşan
      Ejderha
      Yılan
      At
      Koyun
      Maymun
      Tavuk
      Köpek
      Domuz
    3. Celâli Takvim: Türklerin İslamiyet'ten önce kullandığı bir takvim sistemidir. Bu takvimde, yıl 10 aydır. Her ay 30 gündür. Yılbaşı, ilkbahar ekinoksuna denk gelir.
    4. Hicri Takvim: İslamiyet'in kabulünden sonra Türklerin kullandığı takvim sistemidir. Bu takvimde, yıl 12 aya bölünmüştür. Her ay 29 veya 30 gündür. Yılbaşı, Peygamber Muhammed'in Mekke'den Medine'ye hicret ettiği gündür.
    5. Rumi Takvim: Osmanlı Devleti tarafından kullanılan bir takvim sistemidir. Bu takvimde, yıl 12 aya bölünmüştür. Her ay 30 veya 31 gündür. Yılbaşı, ilkbahar ekinoksundan 15 gün sonradır.

    Türkiye'de bugün kullanılan takvim, Gregoryen takvimdir. Bu takvim, 1582 yılında Papa XIII. Gregorius tarafından yürürlüğe konulmuştur. Gregoryen takvimi, Güneş'in hareketlerine göre düzenlenmiştir.



    Diğer Cevaplara Gözat
    Cevap Yaz Arama Yap

    Cevap Yaz

    Son Cevaplar
    1. 15:29 Büşra Hocam 28 Mayıs 14:38 38 1.Sait Faik'in hikâyelerinde insanların ve çevrenin, herhangi bir kurala bağlı kalmadan özgürce ele alınmasını yazarın yaşayış biçimine bağlayabiliriz. 2. Açık balkon kapısından içeri giren ikindi serinliği onlara alt katın mutfak pencerelerini saran pembe yaseminlerin kokusunu getirdi. 3. Genç yaşında öykü alanında isim yapmış ve türün parlak örneklerini vermiş olan yazar, kahramanlarını her gün karşılaşabileceğimiz kişiler arasından seçmiştir. 4. İçeriye ellerinde kameralarıyla genç, orta yaşlı, kadınlı erkekli bir grup gazeteci girdi. 5. Ülkenin günlük siyasal olaylarını ve toplumsal bozukluklarını eleştirel bir yaklaşımla ve etkileyici bir biçimde yansıtır. 6. Kişiyi, içinde yaşadığı toplumun değer yargıları biçimlendirir. 7. Sabah olunca, güneşin ilk ışıkları dağların doruklarını aydınlattı. ব
    2. Nefis kokular içinde uyandım. Annem mutfakta kahvaltı hazırlıyor sanırım. Mis gibi köy ekmeği kokuyor. Bir de patates kızartması. Hemen yataktan fırladım. Mutfağa koştum. Anneme yardım etmek istedim. Annem “Önce git yüzünü yıka.” dedi. Haklıydı. Elimi yüzümü yıkadım. Mutfağa geldim. Patatesler kızarınca tabağa aldım. Annem tencerede kalan yağı aldı. Tam dökmek üzereydi ki onu durdurdum. “Anne ne yapıyorsun? Hiç yağ dökülür mü? dedim. ”Peki ne yapacağız” diye sordu. “Geri dönüştüreceğiz. Kullanılmış yağlar çöp değildir. Bunlar geri dönüşüm için uygun atıklardır. Şimdi bunu kavanoza koyalım. Belediyenin atık yağ toplama merkezi var. Oraya götürelim.” dedim. Annem gülümseyerek bana baktı. “Peki, sen bunları nereden biliyorsun.diye sordu. “Tabii ki öğretmeninden.metinin konusu
    3. Metinin konusu nedir
    4. Testosteron eksikliği belirtileri
    5. urla darüşşafaka yaşlı bakımevi fiyatları
    6. sempatik bir reseptör olan alfa 1 nerede bulunur
    7. El dokuması halılara, dokuma tezgâhlarına, dokumacılara rastlamak zorlaştı.
    8. 1929 dünya ekonomik bunalımı hangi ülkede başlamıştır
    9. İkys.ibb.gov.tr şifre değiştirme
    10. İstiklâl mahkemeleri son görevi






    Başarılı

    İşleminiz başarıyla kaydedilmiştir.